מהם שמרים?

שמרים הם פטריות חד-תאיות שיכולות לבצע נשימה אווירנית ואל-אווירנית.
תאי השמר יכולים להיות במצב רדום (כנבגים) לאורך תקופה ארוכה וכאשר הם נחשפים לתנאים הנוחים להתרבות - קרקע מזון מתאימה, טמפרטורה וכד' - הם מתעוררים ("נובטים") ומתרבים בקצב מואץ.
תאי השמר יכולים להיות במצב רדום (כנבגים) לאורך תקופה ארוכה וכאשר הם נחשפים לתנאים הנוחים להתרבות - קרקע מזון מתאימה, טמפרטורה וכד' - הם מתעוררים ("נובטים") ומתרבים בקצב מואץ.
האדם משתמש בשמרים משמשים להתפחת בצק, ליצירת משקאות אלכוהוליים כדוגמת בירה שחורה ולבנה,
יין ושמפניה.
גדילת השמרים תלויה בנוכחות מזון - סוכרי או עמילני. הסוכר מתעכל ע"י תאי השמרים ועובר תהליך של תסיסה, בו הוא הופך לכוהל (נוזל) ולפחמן דו-חמצני (גז).
הגז הנפלט לסביבה, הוא זה הגורם להתפחת דברי מאפה למיניהם והכוהל הנוצר (אתאנול) הוא החומר המשכר הקיים ביינות, ליקרים ועוד.
תא השמרים עטוף בקרום חיצוני חדיר למחצה. קרום זה הוא המאפשר תנועה של חומרי מזון אל תוך התא וכן הפרשת פסולת החוצה ממנו.
(לקוח מתוך :ויקידפדיה, וכןhttp://www.edugal.org.il/hokrim/organism/or057.htm)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה